donderdag 1 november 2012

GROND TE KOOP?

De vraag was wél, hoe het zo plotseling kwam, dat Abdoel het gezapige in De Nationale Assemblée verliet en onverwacht zijn best overdreven stevig begon te doen. Misschien als nader begunstigd parlementariër? Antwoord kan misschien teruggevonden worden in wat het lid Girjasingh op de dinsdag jl. in de vergaderzaal presenteerde en aan voorzitter Geerlings Simons overhandigde.

Abdoel blijkt ruim begunstigd te zijn geworden, met een enorme lap grond aan de Leidingen. Elke dozer heeft zo af en toe wat smeermiddelen nodig, zou men in termen van terreinontwikkeling kunnen denken, toch? Ook bij de amnestiepaskwil en de verdediging daarvan of het aanvullend stemgedrag, werd duidelijk aan welke zijde Abdoel tegen beter weten in zou gaan staan.

Maar dan is men er nog niet. Als ‘baas’ dat allemaal kan met gronden “Ten oosten van de Nieuwe Charlesburgweg”, waarom kan dan ook een zittende minister zijn begunstiging niet doorverkopen aan een agrarische ontwikkelingsmaatschappij. Analoog aan de goede voorbeelden gegeven, natuurlijk. Allemaal gronden die ‘cadeau zijn gedaan’, aan politieke figuren en welke werden en worden doorverkocht. ‘Grabu seri culturalismen’. Hooghart zou eens van “zweef teki culturu” spreken.

Alsof die allemaal ook zo met Lifebuoy schoongewassen bleven. Wat een land, wat een puinhopen bij Domeingrondtoewijzingen. Politiek betaalt uiteindelijk, in miljoenen Euro’s en US-dollars. ‘Tan teki, zweef teki, meki na pipel skeer…, so bun’.

Nov 2012

 

Geen opmerkingen: