dinsdag 16 februari 2010

De ware verschillen tussen de NPS en de NDP DEEL 2

De NDP vernietigt onderwijs, de NPS niet

Het is oud NPS voorzitter Jopie Pengel geweest die heeft gezorgd voor de oprichting van de Universiteit van Suriname. Hiermee is de deur geopend voor duizenden jongeren om te studeren om zodoende uit de cyclus van armoede te geraken.

De huidige voorzitter van de NPS, Drs. Ronald Venetiaan is twee keer Minister van Onderwijs geweest. Onderwijs blijft belangrijk voor de NPS. In de afgelopen 2 regeer perioden hebben we de bouw meegemaakt van de University Guest House. Momenteel worden er studenten woningen gebouwd en zijn de studielenings faciliteiten vandaag een feit.Een ander feit is dat er nu zoveel meer opleidings mogelijkheden zijn op Bsc en Master niveau’s in eigen land waardoor onze kinderen niet naar het buitenland hoeven.

Figuren die nu in de NDP zitten zijn bekend om het vernietigen van het onderwijs in Suriname. De pogingen tijdens de revo jaren om op de universiteit een Cubaans model te introduceren eindigden in de moord op de Decaan van universiteit in 1982. Daarna werd de universiteit voor langer dan 8 maanden gesloten in 1983. Dezelfde universiteit die door een NPS voorzitter werd opgericht. Maar dit betekende dat een generatie van Surinaamse jongeren een academisch jaar hebben verloren en velen hun carrriere die zij voor ogen hadden in rook zagen opgaan. Het sluiten van de universiteit betekende de vernietiging van dit belangrijk instituut en het heeft jaren geduurd oom het weer op te bouwen. Door het sluiten van de universiteit in 1982-1983 hadden degenen die van het VWO afstudeerden geen verdere studie mogelijkheden.De dictatuur van de revo jaren heeft ook vele docenten uit het land verdreven. Het resultaat liegt er niet om: een totaal vernietigde economie in 1987, 1991 en 2000.

De NPS is voor de rechtstaat, de NDP niet
Dat de militairen coup de rechtstaat heeft vernietigd is bekend. Toch lijkt het nuttig om via een opsomming van feiten de –jeugdige- kiezers op bepaalde zaken te wijzen. De NDP heeft ervoor zorg gedragen dat ook alle symbolen van de rechtstaat zijn verbrand in Suriname. De militaire coup op 25 februari 1980 begon met het in brand schieten van het Hoofdbureau van Politie aan de waterkant langs de Heiligenweg. Hierbij werden de politie mannen ook vernederd.

Het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat en het gebouw van de rechter commissaris gingen ook in brand op. We hebben in dit land ook de brand van de STVS meegemaakt en uiteraard van de radio stations ABC, Radika en enkele drukkerijen die belangrijke instituten zijn van de vrije pers in een rechtstaat. Zelfs het oud Parlements gebouw aan de Henck Arron straat is op mysterieuze wijze verbrand.De NPS heeft met veel moeite en gevaar voor haar leden gezorgd voor het herstel van de rechtstaat na 1987 en 1991.

De NDP zorgt voor de isolatie van Suriname, de NPS niet
De NPS die verantwoordelijk is voor de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname heeft ervoor gezorgd dat de Suriname die internationale erkenning en respect kreeg in de Verenigde Naties.De NDP en haar leden hebben systematisch gezorgd voor de isolatie van Suriname. Tijdens de revo periode werd Suriname door het deviezen tekort geen waardige handelspartner meer om zaken te doen. Het land kon haar betalingen voor geleverde goederen gewoon niet plegen waardoor partners ver uit de buurt van Suriname bleven.

Door de militaire coup van 1980 is Suriname onderwerp van een mogelijke invasie geworden. Dit staat duidelijk in de memoires van ex President Ronald Reagan van Amerika (1980-1988). Hij onthult in zijn memoires dat er contacten zijn geweest met Nederland voor een mogelijke invasie van Suriname. We zien hier dus waar het gevaarlijke spel van de revolutionairen ons bijna naar toe heeft gebracht.

Na de staatsgreep (telefoon coup) van 1990 is er in de OAS een motie tegen Suriname aangenomen, weer een indicatie van isolatie.

Kiezers, vergeet niet de uitspraken van ex Ambassadeur van Amerika, Mevr. Marsha Barnes vóór de verkiezingen van 2005. Ze zei duidelijk dat Desi Bouterse voor Amerika geen acceptabele President van Suriname zou zijn. Zelfs Drs. Jenny Simons, NDP Parlementariër zei toen dat ze (de NDP) rekening hiermee moesten houden. Een uitspraak die haar natuurlijk door de NDP niet in dank is afgenomen.

Eén ding blijft echter een feit: een NDP regering betekent wederom isolatie van Suriname.

NPS activisten Commewijne

Geen opmerkingen: