woensdag 10 augustus 2011

NPS secretaris constateert woordbreuk NDP


http://dwtonline.com/website/img/px.gif
10/08/2011
Paramaribo - De secretaris van de NPS, Sunil Oemrawsinghconstateert dat de NDP zich steeds weer schuldig maakt aan woordbreuk jegens het electoraat. Tijdens de verkiezingscampagne heeft de NDP in superlatieven te kennen gegeven hoe slecht de deal met Iamgold was, en dat deze overeenkomst gebroken zou worden als de NDP in de regering zou komen.
Oemrawsingh herinnert eraan dat het standpunt van de NDP was dat wij tenminste 50 procent van de aandelen zouden moeten verkrijgen uit die deal. Er zou met niets minder dan dat genoegen genomen worden. Ruim een jaar na de regeringsvorming blijkt volgens de NPS-secretaris dat de populisten geen inhoud kunnen geven aan die belofte. De samenleving moet volgens hem weten dat de staatskas met de steeds hoger wordende wereldmarktprijs van goud, steeds meer inkomstenbelasting en royalties ontvangt op basis van die overeenkomst.
Nog mooier vindt Oemrawsingh het dat de regeringsleider bij de installatie van het onderhandelingsteam heeft gezegd dat het werkdocument van het onderhandelingsteam dat werd ingesteld door de regering Venetiaan III als basis zal dienen voor de nieuwe gesprekken. De NPSer zegt dat het natuurlijk zo hoort te zijn dat je de goede beleidsuitgangspunten van een vorige regering mag overnemen, maar strooi geen zand in de ogen van het volk door de overeenkomsten eerst af te kraken, om vervolgens ongegeneerd die over te nemen. Dit soort overeenkomsten worden naar tijd, nationale en mondiale omstandigheden gesloten, zonder de mogelijkheid uit te sluiten dat zij steeds geevalueerd en aangepast kunnen worden, legt Oemrawsingh uit. De goudsector zoals wij die nu kennen, is een nieuwe voor Suriname die onder de regering Venetiaan III is ontwikkeld. 
Evaluatierapporten over de Iamgold-overeenkomst die onder de vorige minister van Natuurlijke Hulpbronnen Gregory Rusland zijn uitgebracht, doen nuttige aanbevelingen voor verbeteringen. 
Deze regering zal volgens de NPS-secretaris actie moeten ondernemen en niet steeds met populistische politiek de ontwikkeling van de samenleving in gevaar brengen.-

Bron: DWT

Geen opmerkingen: