maandag 15 april 2013

Relatie gouddeal en wereldmarkt goud prijs.

 

Zelfs goud heeft een houdbaarheidsdatum.

Goud, het was altijd een van de meest waardevaste beleggingen voor mensen met geld. Maar de afgelopen dagen is de prijs van goud flink gedaald.

 

De daling zette in na berichten dat Cyprus zijn goudvoorraad wil verkopen. Ook zijn diverse banken, waaronder Goldman Sachs negatiever geworden over goud. Een ounce goud kostte een week geleden nog meer dan 1.500 dollar. Nu staat die prijs op 1.400 dollar, het laagste punt in twee jaar.

Een tegenvallende economische groei in China zorgde wereldwijd voor verkoopdruk. Vooral mijnbouwaandelen en grondstoffondsen gingen hard omlaag. De grondstofbedrijven gaan omlaag door de slechtere economische vooruitzichten“.

Mijnbouwbedrijven
De teleurstellende data uit China drukten de mijnbouwbedrijven. In Londen zakten Rio Tinto en BHP Billiton respectievelijk 3,5 en 3,6 procent. In de AEX behoorden de staalbedrijven Aperam en ArcelorMittal tot de grootste dalers met verliezen van respectievelijk 5,1 en 3,5 procent.

Volgens Arnoud Boot, hoogleraar in ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Amsterdam, zal de goudprijs nog verder dalen. "Acht jaar geleden was de prijs 500 dollar, dat die naar 1.700 of 1.800 dollar is gegaan, is gewoon blinde paniek geweest. Want uiteindelijk koop je met goud helemaal niets. Het draait op wat de gek ervoor geeft. De prijs zal gewoon teruggaan naar 500 dollar.

Japin

 

 

 

Geen opmerkingen: