zaterdag 13 april 2013

ONDERHANDSE GUNNINGEN

 

God noch gebod, kan ze afremmen. Want SU is corruptievrij verklaard. Volgens sommige goedgelovige broeders, dan! Wij weten wel beter. Achttien onderhandse gunningen, ‘mi booooi’.  Dat is veel erger dan toen met Mr. 10 %.

Zowel bij vader als het zoontje van Abrikadabri, gaat het gesmeerd. Full speed…’, en nog wel zonder rem. De een bouwt een bedrijfspand zonder bouwvergunning midden in een woonwijk en krijgt protest van de bevolking. En de ander gunt zonder ook maar enige vorm aan gelijkwaardige bidding, brug en wegdelen.

Buitenproportioneel en variabel.  Weet ook nog onderhands en zonder inschrijving, heel gewoon een vergunning bij papa voor computerimport binnen te halen. Onrechtmatige daden die wel weer in strijd met de comptabiliteitswetgeving zullen blijken.

‘Wan dey fu Sabaku, wan dey fu dem Tjon Tjon…’.  Voor een truck zand en een Motorolla – telefoon in de dienstauto, werd men toen al in de dagen direct na “Februari – 80” opgesloten en te schande gezet. Vindt men het gek, dat donoren zich weer massaal hebben teruggetrokken bij zo een weinig sanitaire lekkage van het volksvermogen en de helaas kwistig geschonken middelen? Is allemaal niet langer te verantwoorden. Niet hier en ook niet in den vreemde.

April 2013

 

Geen opmerkingen: