zaterdag 13 april 2013

PALU and the areas of interest’. 

De Coroniaanse volksvertegenwoordiger verdedigt met verve, de inzet van zijn Palu-netwerkjes bij het samenstellen van een gouddeal ‘vis a vis’ Canadees/Amerikaans interessegebied. Iamgold/Newmont/Alcoa-Suralco . Maar neemt u wel eerstens kennis van het volgende geplekt op het Internet: http://palu-Suriname.org/index.php?option=com_content&view=article&id=15:gouddeal-met-newmont-niet-in-belang-van-suriname&catid=5:nieuwsarchief&Itemid=8 

Bij 33 Jaar PALU, onder de kop: “DEAL MET NEWMONT NIET IN BELANG VAN SURINAME”.  ‘In zijn huidige vorm is de overeenkomst met Newmont voor de goudreserves in Oost Suriname niet in ons belang. Waarom zou je als Surinaamse regering, in een samenwerking met een buitenlands bedrijf, minder dan 51% van de aandelen willen hebben? Maar als je bovendien de volle 100% in handen kunt hebben, waarom zou je dan genoegen willen nemen met 20%, zoals men dat nu denkt te doen. Kennelijk maakt de Nieuw Frontregering wel een bewuste keus, maar het is een keus waarbij men duidelijk niet bezig is om het Surinaamse belang te dienen, maar dat van dat buitenlands bedrijf’.

Dit is één van de zaken waarvan Jim Hok, voorzitter van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU), denkt dat het Surinaamse volk de rekening zal presenteren aan de zittende Nieuw Front regering. Hij is van mening dat uit de overeenkomst die men met Newmont wil sluiten over de goudreserves in Oost Suriname, blijkt dat de regering òf mateloos incompetent is, òf dat het NF moedwillig onze natuurlijke hulpbronnen in buitenlandse handen brengt. “In beide gevallen is het tijd om te vertrekken, want zulke regeringen hebben we niet nodig”, aldus Hok, die op 12 maart j.l. sprak in het kader van 33 jaar PALU.

De minister van NH hield vol dat suriname niet minder dan 51% van de aandelen moest hebben in de gouddeal met newmont. WAT NU ?

15 april 2013

 

Geen opmerkingen: