vrijdag 5 juli 2013

President Bouterse dupeert wederom de passagiers

 

Het vliegschema van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is donderdag niet volgens planning uitgevoerd. Passagiers die donderdagavond uit Trinidad & Tobago naar Suriname moesten, kregen op de luchthaven Piarco te horen dat de vlucht is gecanceld. Er werd geen verdere uitleg gegeven over de reden.

Eerder op de dag is ook een vlucht naar Curaçao niet doorgegaan. Aanvankelijk was het toestel van de SLM gecharterd voor de reis van president Desi Bouterse naar Trindad & Tobago, waar hij de Caricom staatshoofdenvergadering zou bijwonen. Bouterse reisde niet meer af naar Trinidad, omdat hij naar een spoedvergadering in Bolivia moest van Unasur. Dit heeft te maken met het vliegtuig-incident van de Boliviaanse president Evo Morales. Het vliegtuig met de president aan boord werd dinsdag omgeleid via Oostenrijk, omdat er werd vermoed dat Edward Snowden aan boord zat. Dit bleek echter niet te kloppen.

De president is met een SLM-toestel naar Bolivia vertrokken. Als Bouterse naar Trinidad & Tobago zou gaan, zou het toestel het vliegschema normaal kunnen uitvoeren. De kist zou de presidentiële delegatie vervoeren naar Port of Spain en zou dan andere vluchten volgens planning kunnen uitvoeren. Passagiers die gestrand zijn, worden door de SLM opgevangen. Starnieuws verneemt dat de vlucht met 24 uur is vertraagd.

 

NPS Communicatie commissie

 

Geen opmerkingen: