A MONI E K’BA
De regering-Bouterse heeft na 2.5 jaar reeds ernstige financiële tekorten. Beloften worden gedaan,maar die kunnen maar niet worden gerealiseerd omdat de overheid niet voldoende geld heeft. Zo kon bijvoorbeeld de belofte van Bouterse aan de seniorenburgers voor een verhoging niet doorgaan. Met een ordinaire ontkenning geen belofte te hebben gedaan aan de
oudjes te Colakreek dacht men ervan af te komen. Gelukkig zijn er geluidsbanden en beelden die het bewijs kunnen leveren dat hij daadwerkelijk die belofte deed.
Zo hebben we die meneer op OW die een dertiende maand salaris beloofde aan ambtenaren zonder ruggespraak te houden met de minister van Financien om te weten of dat allemaal wel mogelijk is. Vanwege bronnen uit het ambtenarenapparaat vernemen wij al maanden hoe precair de financiële positie van deze regering is en dat de toestand alleen maar verergerd is in de laatste drie maanden als gevolg van de enorme verkwisting die wordt gepleegd door het huidige kabinet.
Vele miljoenen worden over de balk gesmeten en de inkomsten van de Staat kunnen dat met geen mogelijkheid dragen.
Deze regering wilde weer eens flink populistisch doen, door gewoon
te doen wat Venetiaan, Hildenberg en Telting niet wilde, namelijk om FISO II niet in een keer uit te voeren.
Zelfs de CLO zag de bui reeds hangen en voelde meer voor een procentuele loonronde in afwachting van verdere studie over de neveneffecten van de uitvoeringvan FISO II. Maar nee hoor, de Mega-Combinatie regering wilde het, zoals altijd, weer eens anders doen en dacht niet aan de consequenties.
Dat NDP regeringen door hun niet prudent beleid op financieel en monetair gebied in staat zijn de Surinaamse economie totaal aan de grond te brengen is reeds bewezen tussen 1980-1987 en tussen 1996 -2000.
Thans is men weer bezig met allerlei fromu tori’s waaronder vooral de onderhandse
gunningen op het departement van OW. Allerlei niet gelijk noodzakelijke projecten
wenst men uit te voeren om samen met enkele vriendjes flink wat nyan te
maken en dat allemaal met de tegoeden van dit volk.
Dan hebben we de vele reisjes van bewindslieden met entourage en de vele reisjes van het staatshoofd met de inzet van de SLM toestellen. Zelfs de Airbus A 340-300 die de Mid-Atlantische route moet onderhouden voor de SLM, werd onlangs uit het vliegschema gehaald om naar Equatoriaal Guinee te vliegen om op bezoek bij President Obiang te gaan. Met deze reis van Bouterse werd de SLM weer eventjes een enorme financiële schade toegebracht. Ook moet er rekening mee gehouden worden dat een dergelijke reis naar het West-Afrikaanse land de Staat honderdduizenden dollars heeft gekost.
Dat moet allemaal uit de staatskas, die toch al zo ernstig is aangesproken en dreigt leeg te lopen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten